Dokuma ; atkı, çözgü ipliklerinin dikey açı yapacak şekilde, birbirinin altından, üstünden geçirilmesiyle ortaya çıkan düz yüzeyli üründür. Dokuma tezgâhlarında çözgü denilen yan yana duran ipliklerin gücü, nire denilen araçlarla bir kısmının yukarı kaldırılması, diğer kısmının aşağı çekilmesi suretiyle açılan aralıktan ki bu aralığa ağızlık denir, mekik yardımıyla atkı denilen ipliklerin geçirilmesiyle oluşturulan düz yüzeylerdir.
Dokumacılığın sürekli bir geçim kaynağı olduğu merkezlerden biri de Denizli ve ilçeleri içinde dokumacıkta önemli bir yeri bulunan Buldan’dır.
İşletmemiz, Buldan’ın en eski işletmelerindendir. Dokumalarımızın büyük çoğunluğu ilkel el tezgâhlarında yapılmaktadır. Bu tezgâhlar bir çukur ve etrafında ki dört kazıktan oluşmaktadır. Bu kazık dediğimiz direkler tezgâhın çatısını oluşturmaktadırlar. Tefe, düzen ağacı, tarak, dem, marmar, selmin, makaralar gibi asıl unsurlar düzeni tamamlarlar. Aşağımarmar, yukarımarmar, selmin, takka, dem, tarak, ayakçaklar, elcik, tefe, çımbar, mekik gibi düzenekler el tezgâhının temel parçalarıdır. Bu parçaların maharetli ellerle bir bütün oluşturması sonucu dokuma sanatının en güzel bezleri ve kumaşları Buldan Bezini oluşturur.
İşletmemizde Buldan Bezlerinden Masa Örtüleri, Yatak örtüleri, Minderler, Nevresim Takımları, Koltuk Örtüleri, Kırlentler, Seccadeler, Perdeler ve benzeri bütün dokumalar üretilmektedir.